Stedenbouw & landschap

BA32 heeft oog voor het grote plaatje. Rome is niet in een dag gebouwd en ook zeker niet in een dag ontworpen. Een goed ontwerp scheelt bergen van tijd.

Waarom een stedenbouw architect

Functioneel ontwerp speelt een belangrijke rol binnen de stedenbouw. Dankzij onze jarenlange ervaring weten we precies waar de focus moet liggen binnen onze ontwerpen. Wij verliezen de eindgebruiker nooit uit het oog, dit is de kracht van onze functionele ontwerpen. Daarnaast zetten wij onze creativiteit in om problemen op te lossen en tot een uniek ontwerp te komen.

Landschap ontwerp: stijlvolle architectuur

Landschapsarchitectuur is een interessant samenspel van bebouwde en open ruimte. Dit vraagt om een creatieve en praktische aanpak, functie en vorm gaan hand in hand. In tegenstelling tot stedenbouw heeft een landschap ontwerp geen vast eindpunt: natuurlijke elementen als heggen en beplanting zorgen voor een dynamisch geheel.

Open bouwen

Een trend die we steeds vaker terugzien in de stedenbouw is het open bouwen. Bij open bouwen is het binnenwerk van een gebouw niet permanent en juist gemakkelijk aan te passen. Hierdoor zijn deze gebouwen toekomstbestendig en passen ze zich aan aan de gebruiker. Dankzij deze flexibele bouwmethode kan er worden voldaan aan de continue veranderingen van de eisen van de eindgebruiker.

BA32 is in de stedenbouw partner van:

 • Projectontwikkelaars
 • Gemeentes
 • Overheidsinstanties
 • Aannemers
 • CPO’s (collectief particulier opdrachtgeverschap)

Naast deze groepen werken we ook aan andere projecten zoals ontwerpen voor de zorg, verbouw & vernieuwbouw of utilitaire bouw.

Onze ervaring met stedenbouw

BA32 is gewend om multidisciplinair te werken in de stedenbouw. We halen graag het beste in alle partijen naar boven. De afgelopen jaren hebben wij veel mooie projecten binnen dit domein mogen afronden. Hierdoor weten wij als geen ander waar eventuele valkuilen zich bevinden, deze ontwijken wij als een pro.

Waarom kiezen voor BA32?

Op het gebied van stedenbouwkundige projecten zijn wij sterk in:

 • Het maken van unieke ontwerpen die goed in het landschap passen
 • Het grote plaatje bewaken
 • Functionaliteit en vorm met elkaar verenigen
 • Het geven van een passend advies over ontwerpen/het landschap
 • Eerlijke & ervaren partner gedurende het hele traject (of een stukje)
 • Afspraak is bij ons nog echt afspraak, zoals het hoort

Stedenbouw ontwerp en/of landschap ontwerp nodig?

Wie een ontwerp voor landschap of stedenbouw nodig heeft is bij BA32 duidelijk aan het juiste adres. Wat dat adres precies is? De Abe Lenstra Boulevard 52-9a in Heerenveen. We spreken graag wat af, neem contact op via de knop:

Maak kennis!

Romke Lemstra

Romke Lemstra

Architect & directeur

Volg ons