Herbestemming

Een bestaand pand biedt veel mogelijkheden voor een nieuwe functie. Je moet deze mogelijkheden wel zien in het ontwerp om tot een goede herbestemming te komen. Bij BA32 helpen we projectontwikkelaars en andere marktpartijen met dit soort ontwerpen. Hier gaat uiteraard wel een fase advies aan vooraf: we denken graag mee over wat in jullie situatie de beste oplossing is om van punt A naar B te komen.

110 jaar ervaring met herbestemming

110 jaar. Dat is hoeveel expertise bij ons intern rondloopt. Best knap voor een team van zes specialisten! Ons team is een mix van jong enthousiasme en ervaren veteranen. Hierdoor zijn onze ontwerpen zowel gewaagd als praktisch en kostenefficiƫnt. Specifiek op het gebied van herbestemming hebben we al heel veel mooie projecten mogen realiseren. Daar zijn we stiekem best trots op dus bekijk onze projecten gerust.

Meer dan ontwerp alleen

Wij zijn een architect die meer doet dan ontwerpen. We kunnen je ook helpen met techniek en organisatie van je project. Dit is juist bij een herbestemming erg belangrijk omdat het toch een complexe puzzel is om de gewenste nieuwe functionaliteit in de praktijk te brengen.

Oude look & feel, nieuwe functie

Daar draait het natuurlijk om bij een herbestemming. Daarom proberen we in onze ontwerpen altijd op een smaakvolle manier het oude met het nieuwe te verenigen. Hierdoor behoudt je pand zijn unieke karakter, echter wordt het wel mogelijk deze op een nieuwe manier in te zetten. Wat je wensen of uitdagingen ook zijn, wij hebben de creativiteit om hier een uniek ontwerp voor te realiseren.

We doen dit samen met:

  • Projectontwikkelaars;
  • Aannemers;
  • Gemeentes;
  • Externe adviseurs;
  • Ingenieursbureau’s;
  • Overige marktpartijen.

Benieuwd naar de partijen waar wij vaak mee samenwerken? Neem dan gerust contact op.

Herbestemming VS nieuwbouw

Misschien zit je nog niet in de fase waarop er al direct een ontwerp kan worden gemaakt. Mogelijk vraag je jezelf eerst af of de herbestemming wel de moeite waard is tegenover bijvoorbeeld nieuwbouw op een nieuwe kavel. Deze keuze kunnen wij als ervaren architect zeker bij helpen. In zijn algemeenheid geldt dat herbestemming vooral belangrijk is als je het unieke karakter van het originele gebouw wilt behouden.

Het kostenplaatje

Uiteraard speelt het kostenplaatje ook een rol bij de keuze tussen herbestemming en nieuwbouw. Waar nieuwbouw natuurlijk meestal meer materiaal vereist, kan ook de herbestemming van een gebouw tot complexe technische vragen leidden. Vanuit onze expertise als architectenbureau kunnen wij een inschatting maken welke aanpak qua kostenplaatje het beste is.

Waarom BA32

  • Ervaring met herbestemming
  • 110 jaar architect
  • Doelgerichte aanpak
  • Wij denken actief mee

Herbestemming ontwerp aanvragen

Wil jij ons uitdagen met een uniek project? Of wil je simpelweg weten of wij een ontwerp voor jouw herbestemming project kunnen maken? Dan mag je ons natuurlijk altijd bellen. Of druk op de knop hieronder om een afspraak te plannen.

Koffie?

Romke Lemstra

Romke Lemstra

Architect & directeur

Volg ons