Zorgwonen & gezondheidszorg

Functionaliteit gaat bij ons boven alles. Een denkwijze die wij delen met de zorgsector. Niet gek dus dat wij vaak werken aan projecten in de gezondheidszorg. BA32 vervult hierbinnen verschillende rollen. Van ontwerp tot directievoering.

Het belang van ontwerp in de zorg

De zorg vraagt om functionele en doordachte ontwerpen. Natuurlijk is het mooi meegenomen wanneer een zorginstelling een fraai ontwerp heeft. Maar BA32 is ervan overtuigd dat de functie van een ontwerp in de zorg het belangrijkste is. Sterker nog, functioneel ontwerp is in de zorgsector misschien wel belangrijker dan in andere sectoren. De redenen hiervan zetten we graag voor je op een rijtje:

  • De eindgebruikers stellen hoge eisen aan alle voorzieningen;
  • Complexe gebouwen door combinatie voorzieningen en techniek;
  • Medewerkers moeten zich praktisch door de ruimte kunnen bewegen;
  • Een uniek & passend ontwerp dat de bewoners/cliënten een fijn gevoel geeft.

Kort samengevat is een ontwerp in de zorg een samenspel van verschillende factoren. Het eindresultaat moet een prettige plek zijn voor de mensen die er wonen, behandeld worden en er hun werk doen. Daarnaast is veiligheid een belangrijk thema dat bij BA32 ook de aandacht krijgt die deze verdient.

Grote & kleine zorgprojecten

Voor ons is geen project te groot of te klein. Wij staan klaar voor elke opdrachtgever, daar zijn wij trots op. Of het nu gaat om het ontwerpen van een zorgwoning of de bouwbegeleiding van een grootschalig ziekenhuis: BA32 gaat de uitdaging samen met je aan.

Dementie & architectuur

Dat de architect een belangrijke rol speelt in de zorg, mag inmiddels duidelijk zijn. In sommige gevallen is deze rol nog een stuk groter. Wist je bijvoorbeeld dat het ontwerp van een zorginstelling ongekende impact heeft op bewoners met dementie. Mensen met dementie kunnen zelf lastig een verbinding maken met hun omgeving, hier kan het ontwerp van de architect een grote rol in spelen. Het stimuleringsfonds deed uitgebreid onderzoek naar dit onderwerp.

Strakke & functionele ontwerpen van:

  • Ziekenhuizen;
  • Huisartsenpraktijken;
  • Zorginstellingen;
  • Verzorgingstehuizen;
  • Aanleunwoningen;
  • Begeleid wonen voorzieningen.

Doordat wij 110 jaar ervaring hebben in de zorgbranche weten we als geen ander hoe we een ontwerp maken dat aan alle eisen van de opdrachtgever voldoet. Naast het voldoen aan al deze eisen brengen we graag iets extra’s. In de vorm van een uniek ontwerp en synergie in de samenwerking. Want wij geloven dat een samenwerking behalve functioneel ook vooral leuk moet zijn.

Onze ervaring met ontwerp in de zorg

De kracht van BA32 ligt in onze ervaring en drive om iedere samenwerking opnieuw het meeste uit onszelf en de opdrachtgever te halen. Bij ons is een afspraak echt nog afspraak en staat kwaliteit altijd voorop.

Kom kennismaken

Daden zeggen meer dan woorden. We laten graag zien wat we voor je kunnen betekenen. Kom je bij ons langs voor een gedegen advies? Met één druk op de knop maak je een afspraak.

Kennismaken?

Romke Lemstra

Romke Lemstra

Architect & directeur

Volg ons