Scholen

Het ontwerpen van een school is een vak apart. Het gebouw moet praktisch zijn voor docenten en leerlingen. Tegelijkertijd zijn er ook voorzieningen nodig, zoals een kantine en verschillende sanitaire voorzieningen. Ook wordt de ontwikkeling vaak bekostigd met publiekelijk geld en is het dus belangrijk dat er kostenefficiënt gewerkt wordt. Bij BA32 hebben we ervaring met deze trajecten en kunnen we je helpen met een goed en strak ontwerp.

110 jaar ervaring

Dat krijg je als je de ervaring van onze zes specialisten bij elkaar op telt. Specifiek op het gebied van scholen hebben wij ook hele mooie projecten mogen ontwikkelen. Een uniek voorbeeld hiervan is ons project aan de Deventer Zwolsestraat. Daar hebben wij een oude kerk middels een slim ontwerp veranderd in een schoolgebouw. Overigens beperken wij ons niet alleen tot herbestemmingen – nieuwbouw ontwerp is ook een optie.

Meer dan ontwerp alleen

Wij zijn een architect die meer doet dan ontwerpen. Daarom kunnen we je helpen met de techniek en organisatie van je project. Hierdoor weet je zeker dat je project op een consistente manier wordt uitgewerkt, omdat gedurende het traject dezelfde partijen betrokken zijn.

Wij werken samen met:

  • Projectontwikkelaars;
  • Aannemers;
  • Gemeentes;
  • Externe adviseurs;
  • Ingenieursbureaus;
  • Overige marktpartijen.

Juist voor publieke projecten zoals een school besteden wij extra aandacht aan de juiste afstemming tussen de betrokken partijen. Hierbij houden we altijd het hoofddoel in de gaten: een mooie en functionele school ontwerpen die nog jaren meegaat.

Een ontwerp waar docent en leerling blij van worden

Het leuke aan scholen vinden wij de afstemming van de twee soorten gebruikers: docenten en leerlingen. Beide moeten op de juiste manier gefaciliteerd worden en op een efficiënte manier het gebouw kunnen gebruiken. Daarom is ons doel altijd om een school te ontwerpen waar alle eindgebruikers blij van worden.

Je school als ontmoetingsplek

School is er om je te ontwikkelen. Dit geldt zowel voor kennis als persoonlijkheid, met name op de lagere scholen. Het is belangrijk dat het gebouw ook ruimtes heeft waar mensen elkaar kunnen spreken, bijvoorbeeld tijdens de pauze. Dit geldt uiteraard ook voor het schoolplein en de buitenruimte. Hier houden we rekening mee in onze ontwerpen.

Uitvoerbaar en kostenefficiënt

Vanwege het publieke karakter van een school vinden wij het belangrijk om deze budgetten met respect te gebruiken. Dit betekent dat wij onnodige kosten door onpraktische materialen proberen te vermijden. Tegelijkertijd moet het project geen bezuiniging maar een investering zijn, daarom proberen we altijd om binnen de mogelijkheden een zo mooi mogelijk eindresultaat te realiseren.

Waarom BA32

  • Ervaring met ontwerp scholen
  • 110 jaar architect
  • Doelgerichte aanpak
  • Wij denken actief met je mee

Samen de mogelijkheden bespreken?

Dat kan natuurlijk altijd. Sterker nog, wij nodigen je graag uit voor een kopje koffie om kennis te maken! Klik op de knop en we plannen een kennismakingsgesprek in zodat we samen de mogelijkheden kunnen bespreken.

Koffie?

Romke Lemstra

Romke Lemstra

Architect & directeur

Volg ons