Deventer Zwolsestraat SvpO

Vaak zie je dat oude schoolgebouwen een andere bestemming krijgen, bijvoorbeeld als woningen. In dit geval is het een Rooms katholieke kerk die een nieuwe bestemming krijgt. Menig leerling zal vanaf 2020 in dit gebouw een schietgebedje doen voor een goed cijfer. Van kerk naar middelbare school dus!

Naar school in een monument

De kerk is een gemeentelijk monument. Dit geldt voor het interieur en het exterieur. Dit beperkt de mogelijkheden en daagt BA32 uit om creatief te ontwerpen. We hebben verschillende ruimtelijke onderzoeken gedaan om in kaart te brengen wat technisch haalbaar is. Daarnaast onderzochten we wat ruimtelijk wenselijk is. Deze twee factoren hebben we gecombineerd tot het ontwerp.

Verbouwen op basis van BIM

We hebben de hele kerk driedimensionaal ingemeten en vervolgens digitaal vertaald naar een BIM-model. De volledige verbouwing hebben we op basis van dit BIM-model uitgewerkt. In de eerste fase worden tien lokalen, algemene ruimten, het auditorium en technische ruimten gerealiseerd in de kerk. Vervolgens worden in de 2e fase nog twaalf lokalen toegevoegd als uitbreiding in de tuin.

Oplevering eerste fase

In week 18 (2020) wordt de eerste fase opgeleverd. Inmiddels zijn we ook gestart met de tweede fase: de uitbreiding in de tuin. In totaal zullen er 22 lokalen worden opgeleverd waar de Ida Gerhart Academie haar leerlingen klaarstoomt voor de toekomst.

In het kort

Opdrachtgever: Ida Gerhart Academie
Sector: Utilitair & wonen-werken

Romke Lemstra

Romke Lemstra

Architect & directeur

Volg ons