Steenwijk Capelleschool

Van duizenden leerlingen in de schoolbanken naar negen woonkamers. De voormalige Capelleschool in Steenwijk is dankzij BA32 omgetoverd tot elegante woonvoorziening.

Van schoolbanken naar relaxfauteuils

Toen BA32 werd betrokken in de plannen om de Capelleschool te transformeren naar woningen was de school in buitengewoon slechte staat. Om het gebouw toch een nieuwe bestemming te kunnen geven zijn we begonnen met een technische opname. Hierin namen we de draagstructuur en stabiliteit van het gebouw onder de loep.

Het proces

Op basis van de resultaten uit de technische opname hebben we een indeling gemaakt van de woningen. Ook hebben we de aanpassingen in de gevels afgestemd met welstand en gemeente Steenwijkerland. Vervolgens is BA32 aan de slag gegaan met de technische uitwerking, ook hebben wij de coördinatie van het project verzorgd.

Een prachtig eindresultaat

Het eindresultaat? Een opdrachtgever die blij is met hoe effectief het proces verliep en negen prachtige grondgebonden woningen. Helaas ook slecht nieuws, de woningen zijn allemaal al verkocht. Dus helaas kun jij voorlopig niet genieten van deze authentieke woonhuizen.

In het kort

Naam opdrachtgever: Bluebanner
Sector: Verbouw & vernieuwbouw

Stevan Pietersma

Bouwkundig Projectleider - BIM modelleur

Ook samenwerken met BA32? Neem dan contact met ons op.

Volg ons