Leeuwarden Vliet 37

Project Vliet 37 in Leeuwarden was geen makkelijke klus. Wél een hele mooie. Het pand heeft een grote hoeveelheid kolommen en wisselende verdieping contouren. Hierdoor werd BA32 uitgedaagd om creatief te denken.

Handhaven en hergebruiken

De opdracht leek simpel. Het leegstaande kantoren complex aan het Vliet 37 in Leeuwarden ombouwen tot zorg appartementen. En ruimten voor gezamenlijk gebruik. Tijdens dit proces moest er zo veel mogelijk van de originele structuur behouden worden. Alles wat herbruikbaar was, gebruikten we opnieuw.

Een ingewikkelde puzzel

Doordat dit gebouw oorspronkelijk kantoren heeft gehuisvest, was de indeling alles behalve geschikt voor appartementen. De plattegronden zijn ingewikkeld. Met veel kolommen en wisselende verdieping contouren. Het ontwerpen van de functionele plattegrond en het technische systeem van schachten werd hierdoor een ingewikkelde puzzel.

De oplevering

Een puzzel die wij maar al te graag hebben opgelost voor onze opdrachtgever Estea. Estea omschreef de samenwerking als volgt. “Samenwerken met BA32 is samenwerken met een effectief, communicatief en creatief bureau”. Het eindresultaat zijn twintig zorg appartementen van 60/80 m2. Daarnaast zijn er algemene ruimten en gezamenlijke woonkamers waar de bewoners tijd met elkaar kunnen doorbrengen. Er zijn twee externe appartementen gerealiseerd voor de verhuur. Tot slot is er een woning voor de beheerder.

In het kort

Opdrachtgever: Estea
Sector: Projectmatige woningbouw

Stevan Pietersma

Bouwkundig Projectleider - BIM modelleur

Heb jij ook een ingewikkelde puzzel waar je hulp bij kunt gebruiken?

Volg ons