Verbouw architect

BA32: verbouw architect

Op zoek naar een verbouw architect? Bij BA32 hebben we ruime ervaring met architectuur voor verbouwingen. Van ontwerp tot techniek & samenwerking. En van villa tot grote gebouwen zoals een school. Op deze pagina geven we tips om op te letten in de zoektocht naar een verbouw architect, en vertellen we je ook wat onze eigen expertise is. Zo kan je zelf kiezen of de juiste partner voor jouw verbouwing zijn.

Koffie?

Wat is een verbouw architect?

Een verbouw architect is een architect voor je verbouwing. Deze is verantwoordelijk voor het functioneel & technisch ontwerp en eventueel de bouwbegeleiding van je verbouwing. De architect zorgt er dus voor dat jouw idee vertaald wordt naar ontwerp, stemt samen met techniek af dat dit ontwerp vertaald wordt naar een fysiek pand.

Wat kost een verbouw architect?

De meeste verbouw architecten werken met ofwel een compensatie per uur, of op projectbasis. Dit omdat een verbouwing maatwerk is. Het is dus heel lastig daar standaard prijzen voor te hanteren. Bij BA32 vinden we het daarom altijd belangrijk eerst te starten met een goed gesprek. Wat wil je precies bereiken, wat is je budget, en wat kunnen we daarvoor realiseren? Of andersom: wat stellen wij voor te realiseren en welk budget past daarbij?

Hoe kies je een verbouw architect?

Het beoordelen van de kwaliteit van een architect kan soms lastig zijn. Je hebt immers zelf de expertise niet om het werk te doen, daarom besteed je het ook uit. Als ervaren verbouw architecten weten wij inmiddels waar je op moet letten, en dat delen we graag met je. Lees hieronder onze adviezen:

Tip 1: bekijk opgeleverde projecten

Een verstandige keus is dan ook om te starten met een blik op het resultaat van bestaande projecten. Heeft de architect die je op dit moment bekijkt wel de stijl die je aanspreekt? En staan daar soortgelijke projecten op? Let op: veel architecten kiezen ervoren niet alle projecten online te plaatsen. Het is dus vaak het beste om een afspraak te maken als je wilt weten wat de ervaring is.

Bekijk de projecten van BA32.

Tip 2: kies voor ervaring

Het uitvoeren van een verbouwing is vaak specifiek, en heeft zijn eigen uitdagingen. Het is dan ook prettig om met een architect te werken die in grote lijnen die uitdaging al kent. Het bedenken van een nieuwe oplossing kan immers voor de nodige hoofdbrekens zorgen, en die extra tijd & moeite betaal je als klant. Dit neemt niet weg dat elk project anders is.

Tip 3: kies voor een persoonlijke benadering

Als je wilt verbouwen is er een reden. Dit kan zijn dat het huidige pand niet meer aan de wensen voldoet, of dat je een bepaalde droomvisie hebt over bijvoorbeeld de uitbouw van je visie. Het is dan ook essentieel dat je architect die vragen ook begrijpt en goed namens jou beantwoord. In architectuur komt het nog wel eens voor dat de architect vanuit eigen visie denkt. Juist bij een verbouwing kan dat vervelend zijn, omdat je wilt dat de nieuwe situatie goed aansluit op de oude.

Tip 4: let op certificaten

Een beetje architect heeft verschillende certificaten op de website staan, om aan te tonen dat hun kennis van zaken getoetst wordt. Dit klinkt logisch, maar is toch iets waar sommigen niet altijd naar kijken.

Jouw ervaren verbouw architect

Bij BA32 hebben we ruime kennis en ervaring met het ontwerpen & begeleiden van verbouwingen in alle soorten en maten. Van herbestemming tot interieur ontwerp. En van villa tot zorgwonen. En uiteraard helpen we je ook met de organisatie en techniek van projecten. Gezamenlijk hebben onze architecten meer dan 120 jaar ervaring. Niet gek, voor een klein team!

Je verbouwing starten?

Dat begint dus met een goede architect! Wij plannen graag een afspraak met je om te sparren over de mogelijkheden.

Koffie?

Volg ons